Freelance (SEO-) copywriter
Telefoonnummer: 013 - 303 00 93

Over Bureau Taalvast

Jeske Paalvast

Bureau Taalvast is het tekst- en communicatiebureau van Jeske Paalvast (1981) in Tilburg.
Het is begonnen met de vraag van een vormgever: “Ik heb een mooie brochure ontworpen, maar de matige tekst helpt mijn klant niet bij het verkopen van zijn product… Kun jij je er alsjeblieft tegenaan bemoeien?” Dat was in november 2010. Sindsdien heb ik me ontwikkeld als (SEO-) copywriter en help ik bedrijven meer te verkopen door passende communicatie.

Expertise en ervaring

Eerst rondde ik de opleiding voor lerares Frans af. Door een taal helemaal binnenstebuiten te keren en tegen het licht te houden kreeg ik inzicht. In structuur, grammatica en taal als communicatiemiddel. Een tijdje later haalde ik mijn Master of Arts in Taalkunde en Interculturele Communicatie aan de Universiteit van Tilburg (onderdeel van Communicatie- en Informatiewetenschappen). Ik studeerde af met een onderzoek naar de relatie tussen het korte-termijngeheugen en het leren van een vreemde taal. Theoretisch maar bere-interessant (de relatie heb ik niet gevonden trouwens).

Ik ging aan de slag bij de gemeente Tilburg met een onderzoek naar taalbegrip onder laaggeletterde inwoners van Tilburg. In de jaren erna zette ik hun én mijn frustraties over vage taal om in een missie: helder en to-the-point schrijven. Later leerde ik bij Scheepens reclame adviseurs creatief schrijven. Klare taal als het kon, maar creatief en vooral gericht op de doelgroep. Met het bedenken van concepten als nieuwe vaardigheid, was het gevoel compleet. Mijn passie was onthuld!

In februari ‘12 heb ik een training SEO-copywriting gevolgd om websites te leren schrijven voor klant én zoekmachine. Zo worden websites beter vindbaar maar blijven ze tóch fijn om te lezen. In april 2013 heb mijn kennis van zoekmachineoptimalisatie verder uitgediept. Ik heb een training gevolgd in organische online marketing bij een bedrijf dat daarin is gespecialiseerd. Ik blijf zeker trainingen en opleidingen volgen om me te ontwikkelen. Dat past bij mij en dus bij Bureau Taalvast.

Wil je weten of Bureau Taalvast bij jóú past? Neem contact op!